De Belemniet

Home

Onderwerpen

Producten

Excursiepunten

Contact

Links

Over ons

Sitemap

CD-ROMS

DE BELEMNIET heeft verscheidene CD-Roms uitgegeven. De onderstaande CD-Roms worden echter niet meer geactualiseerd en daarom niet meer uitgegeven. Geactualiseerde en bijgewerkte informatie over hetgeen op deze CD-Roms staat, is op deze website te vinden bij ONDERWERPEN en EXCURSIEPUNTEN.

Onze omgeving in de tropen Veelzijdigheid van vuursteen ijzer is overal krabsporen geneeskrachtig steenpoeder

Het Carboon, meer dan alleen steenkool Fascinerende hunebedden vulkanisme Eifel
Maasgesteenten

NIEUW SINDS 2022/2023

 Na het vervallen van de cd-roms heeft DE BELEMNIET tegenwoordig enkele boekjes die als pdf gratis gedownload kunnen worden. Klik daarvoor hieronder op de links of afbeeldingen.

boekje afzettingen Boven-Krijt Jan en Els Weertz krabsporenboekje steenstof als geneesmiddel jan en els weertz leidraad soorten krabsporen jan en els weertz
Boekje/pdf over de afzettingen uit het Boven-Krijt in Zuid-Limburg. Deze pdf heeft 21 bladzijden met 40 afbeeldingen. Voor wie zich nog verder in deze materie wil verdiepen, is aan het eind een korte literatuurlijst toegevoegd. Klik hier of op de afbeelding op de pdf te openen/downloaden. Boekje/pdf  (30 bladzijden) over volksgeloof in de werking van steenpoeder dat men door afkrabben van bouwstenen uit bepaalde gebouwen  won. Klik hier of op de afbeelding om de pdf te openen/downloaden. Een leidraad aan de hand van foto's (39 bladzijden) bij de herkenning van krabsporen zoals die in het boekje 'krabsporen - steenpoeder als geneesmiddel?' beschreven worden.  Klik hier of op de afbeelding om de pdf te openen/downloaden.
© De Belemniet